Opskrift: Banana bread med brunet smør og valnødder

Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 6 af programmet “Ugen, der blev spist” med gæst Andrea Elisabeth Rudolph.

Smelt 115 g smør i en gryde, og lad det koge og syde, til det bruner og dufter hasselnøddeagtigt og dejligt. Tag smørret af varmen, og lad det køle en smule af.

Skræl 4 meget modne brune bananer, og mos dem med en gaffel. Kom bananmosen i en skål, og rør den sammen med 2 æg og ¾ dl kærnemælk. Rør også det brunede smør i – sørg for at få alt det gode, nøddebrunede grums med.

Tag en anden skål, og bland følgende tørre ingredienser sammen i den: 210 g hvedemel, 150 g farin, 1 ½ tsk. natron, 1 tsk. stødt kanel, ¼ tsk. revet muskatnød og ½ tsk. havsalt. Rør denne blanding ned i bananmassen – brug et piskeris, og undgå at røre for meget. Vend til sidst 70 g valnøddekerner i dejen.

Smør en brødform på ca. 28 x 11 cm med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden af formen. Hæld dejen i formen, og jævn den godt ud. Skræl nu en sidste banan, flæk den på langs, og drys lidt brun farin på den klistrede skæreflade. Læg forsigtigt de to halve bananer ned oven i dejen med skærefladen opad. 

Bag bananbrødet i 55-60 minutter ved 180° varmluft, til det er gyldent og gennembagt. Lad bananbrødet køle lidt af i formen, inden du vender det ud. Server det lunt eller afkølet i tykke skiver, som bestemt ikke tager skade af at blive smurt med lidt koldt smør. Eller endnu bedre: pisket smør med kærnemælk. Velbekomme.

Lyt til afsnit 6 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og iværksætter, radio- og tv-vært Andrea Elisabeth Rudolph, der gæster r8Dios studie. Her spiser de Organic, Sustainable, Luxurious Bananabread med pisket smør. Og Marie ringer til Noma og spørger Head of Research & Development Mette Søberg, hvordan man kan kokkerere noget a la Nomas legendariske sellerishawarma i eget køkken. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder