Nyhedsbrev 15 – HAJ MED DIG

Goddag kære lytter og ven af r8Dio – har du haft en god uge? Det har jeg. Det er jo blevet maj! Ej! Det rimer. Haha. Nej. Havde du en god kampdag forleden? Jeg kan jo godt lide kampdagen, altså arbejdernes internationale kampdag, kvindernes kampdag giver jeg sgu ikke så meget for, haha nej. Jeg er da vidst rigtig i drillehumør i dag, hva’? Kvinder skal der også være plads til. Jeg kan fortælle, at jeg i hvert fald plejer at synge Pas På Den Knaldrøde Gummibåd med Birthe Kjær, når der er kampdag. Mange ved det jo ikke, men det er faktisk en hyldestsang til Socialdemokratiet. Altså det er Socialdemokratiet, der er den knaldrøde gummibåd, som vi skal passe på, så vi på den måde passer på Danmark. Nu er jeg jo ikke som sådan Socialdemokrat, men fed titel, fed sang, som man siger. 

Apropos Socialdemokratiet, så fik Mette Frederiksen også fejret 1. maj. Det gjorde hun blandt andet sammen med Arne, altså ham hvis tur det snart skulle blive, og nu er blevet her fem år senere. Det foregik i Haderslev. Berlingske har skrevet en lang reportage, der primært omhandler den dårlige kaffe, som journalisten syntes, at der var til Arnes pensionsarrangement. Nu er jeg jo lidt af en bykonge, som de andre siger, så jeg har meget svært ved at forestille mig, at jeg en dag skal på pension, men HVIS jeg skal, så forestiller jeg mig, at jeg vil lade mig inspirere af Glyngøres fejring af Jonas Vingegaard, da han vandt Tour de France. Der skal nemlig også være en kæmpestor kage, når jeg går på pension. Jonas Vingegaard fik en gulerodskage på 700 kilo – jeg vil have en kokosmakron, der vejer minimum et ton. Derudover skal Minds of 99 også spille. Eller Nephew. Nå, men Berlingske syntes, at Mette Frederiksen holdt en dårlig tale til Arnes arrangement, og at hun ikke talte nok om, at hun har afskaffet Store Bededag. Nå.

Og så er abortgrænsen blevet hævet! 18 uger, du! Jeg ved ikke, hvor stort et 18-uger gammelt foster er, men jeg kunne forstå på internettet, at det er omkring uge 18, at fostret udvikler en hørelse, og derfor kan fostret jo sådan set høre overvejelserne om, at det skal fjernes. Så det kan man jo tænke lidt over. Haha, nej, det er altså ikke fordi, at jeg er modstander af abort, jeg synes bare, at det er sjovt at tænke på, at vi alle sammen kunne have været en abort under nogle andre omstændigheder. Jeg har ingen personlig erfaring med abort, vil jeg lige tilføje. Eller altså, min mor lavede da sjov med mig, hun fortalte mig ofte, at jeg skulle have været en abort, men at strikkepinden ikke var lang nok, haha, men at det var derfor, at jeg havde acne som ung, det var dér, hvor strikkepinden havde ramt. Men helt ærligt: der er vel ikke nogen børn, hvis forældre ikke mindst en gang har fortalt dem, at de skulle have været en abort? Det er jo humor!

Jeg kunne også se, at den nazistiske propagandaminister Joseph Goebbels’ landsted er så svært at komme af med, at Berlins parlament ønsker at give det væk gratis. Det kunne da være meget sjovt, hvis Goebbels’ villa var med i eksempelvis Hammerslag eller Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed eller I hus til halsen eller Boligkøb i blinde. Haha, prøv lige at overveje det – du har købt et hus i blinde, men så er det et nazi-hus, du har købt. Kan du mon leve med dig selv i et nazi-hus? Det er sgu da et morsomt koncept. Kunne man lave det til radio? Hmmm…

On a more serious note, så er der fortsat krig i Gaza og i Ukraine og i store dele af Afrika. Men de er ikke de eneste, der har det hårdt: her i Danmark skifter vejret nemlig snart. Så er det ikke længere sommerligt, men igen vinterligt. Det man trods alt kan sige om Afrika, det er, at der er varmt. Herhjemme er det for det meste koldt. Så bliver det varmt. Men så bliver det lynhurtigt koldt igen. Det minder mig om, at jeg faktisk fryser nu. Jeg må hellere tage min plaid på. Tak for denne gang, kære ven og lytter af r8Dio. Og hvis du ikke har fået set Baby Reindeer på Netflix endnu, selvom alle taler om den, så tag lige og gør det. Den handler om voldtægt og stalking. Det er spændende emner, synes jeg. Kan du nu have en dejlig uge, ikke?

Med venlig hilsen din radiodirektør og ven

Klavs Bundgaard

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder