Nyhedsbrev 16 – Palietter og powerbanks

Hej ven og lytter af r8Dio – har du haft en god uge? Dét har jeg! Der har selvfølgelig lige været lidt bøvl efter vores pressemøde om fake news, som vi holdt i forrige uge, og som blev afbrudt af propalæstinensiske demonstranter, men ellers går det så godt, så godt.

For det er jo stadig maj! Solen skinner, fuglene synger, what is not to like, som man siger på engelsk. Hov! Det her kan du måske hjælpe mig med, kære ven og lytter af r8Dio – skal jeg købe mig en kæmpestor stråhat eller skal jeg lade være? Altså jeg vil ikke have en sombrero, bare en helt almindelig, stor sommerhat? Sådan én har jeg altid ønsket mig, faktisk lige siden mig og min amatørteatertrup rejste rundt med vores musical Pretty Woman – the musical. Jeg spillede Richard Gere. Måske kan du huske filmen, kære ven og lytter af r8Dio, hvor luderen Vivian har sådan en kæmpestor hat på på et tidspunkt. Det ser smart ud, synes jeg, og så skygger den jo for solen!

Apropos stor hat, så var der jo Eurovision i sidste uge. Der var jo finale i lørdags, og der kom mod forventning ikke terror. Danmark deltog ikke i finalen. Vores bud på en vinder, sangerinden SABA, gik nemlig ikke videre med sin sang Sand. Det tror jeg er fint nok, jeg læste i hvert fald et interview med hende i Berlingske, hvor hun fortalte, at hun faktisk helst ikke ville vinde det hele. For hende handlede det om at være med og at få det overstået, så hun ikke skulle modtage så mange hadbeskeder fra propalæstinensiske aktivister. Det kan jeg godt forstå, de er sgu så pisseirriterende. Det her tror jeg aldrig, at jeg har fortalt dig, kære ven og lytter af r8Dio, men det er faktisk mig, der spiller bas på Emily de Forests Only Teardrops. Ja, den havde du vist ikke lige regnet med, hva’? Jeg har vist fortalt om mit band, tror jeg, og jeg blev hyret til at spille den fede bas i det pågældende melodigrandprix. Hold op, hvor var der mange homoseksuelle mænd involveret i tilblivelsen af det show. Jeg har jo altid haft homo-tække. De homoseksuelle drages af mig. Simpelthen. Det gør mongoler i øvrigt også.

Og apropos Palæstina, så har Danmark jo fået sin helt egen propalæstinensiske teltlejr ude foran Københavns Universitet! Her venter de studerende i spænding på at se, om universitetet mon opfylder de seks ufravigelige krav, som de har opstillet uden helt at vide, hvad kravene præcis indebærer. Og stemningen er høj! ”Jeg har tænkt mig at dele mit telt lidt med andre, så jeg ikke skal sove her hver nat, men som udgangspunkt er jeg villig til at være med lige så længe, som det fortsætter. Jeg har dog nogle sommerferieplaner, jeg gerne vil holde på et tidspunkt i juni” sagde én af demonstranterne i et interview, og på de sociale medier kan jeg se, at de studerende efterspørger tæpper og powerbanks, selvom de med overvejende sandsynlighed bor indenfor en radius af 2 kilometer. Men man kan jo heller ikke bare sådan lige gå til og fra en flygtningelejr, kan man sige. Jeg så også, at de ledte efter nogen, der ville lave mad til 30-50 mennesker. Måske skulle jeg spørge Jonna? Apropos Palæstina, så er der fortsat krig i Ukraine og i Gaza og i store dele af Afrika. 

Slutteligt vil jeg gerne beklage, at jeg ikke havde historien om hajen på cykelstien i Ringkøbing med i mit nyhedsbrev sidst. Jeg tog en redaktionel beslutning om, at det ikke var en stor nok historie. Men nu har der været en udvikling i sagen! Det viser sig nemlig nu, at det var en 42-årig mand fra lokalområdet, der havde lagt hajen på cykelstien for sjov og for at sætte lidt gang i gaden. Og dét må man sige, at han gjorde! Nu står han til at få en bøde, men på Facebook bliver manden i stedet hyldet for sin opfindsomhed. Flere lægger faktisk op til, at manden burde få en belønning og IKKE en bøde, blandt andet Pia Krog Pedersen: ”Jeg synes simpelthen, at det er genialt, at en mand finder på sådan noget. Det har givet både grin og snak. Jeg synes, at det er sjovt sådan noget” sagde Pia til TV MIDTVEST. Hun mener, at man burde sende manden noget vin. Og der må jeg bare erklære mig enig. Tilbage er der vist kun at ønske dig en god uge, kære ven og lytter af r8Dio. 

Med venlig hilsen din radiodirektør og ven
Klavs Bundgaard

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder