Nyhedsbrev 012 – Mink mig her, mink mig der

Hej kære lytter og ven af r8Dio – har du haft en god uge? Dét har jeg.

I virkeligheden er det jo faktisk TO uger siden, at du sidst fik et rigtigt nyhedsbrev fra mig. Har du været godt Klavs-line i mellemtiden? Heldigvis er der ikke sket det store ude i verden. Jeg har det til gengæld glimrende. Det er forunderligt med tiden, ikke sandt? For nylig var det jul, men nu er vi lige pludselig i april. Snart bliver det da også grillsæson, hva?!

Personligt har jeg fantaseret meget om at spise en meget, meget stor skinke, sådan en honningglaseret én, måske med nogle kartofler til. Jeg ved ikke, om det er godt at lave en meget, meget stor skinke på en Weber-grill, men min mund løber altså næsten i vand ved tanken om det – og du ved, hvad man siger, kære lytter og ven af r8Dio – vo intet vover, intet vinder skinke. Haha.

Nå, men vi skal jo til det, kære lytter og ven af r8Dio. Som du måske har bemærket, så er der endnu engang problemer med de mink dér. Først var de i live, så skulle de dø, så stod de op fra deres grave, så skulle de graves ned igen, og så blev deres ejere rige. I hvert fald er udgifterne til at betale erstatning til minkejerne steget med 10 milliarder kroner, hvilket måske ikke er så underligt, når nu det er minkavlere selv, der er med til at udmåle erstatningen.

Altså det er jo en svær sag, ikke, for på den ene side er det jo lidt voldsomt at slå et helt erhverv ihjel, fordi man er bange for en forkølelse, men så på den anden side – hvad skal vi egentlig med mink? Er de ikke sådan lidt ulækre eller hvad? Det minder mig faktisk om, at jeg gik i folkeskole med Mogens, der var søn af en minkavler.

Vi kaldte altid Mogens for ’rottedrengen’, vi havde nemlig lidt svært ved at kende forskel på dyr dengang, men så igen, mink ER vel ikke så ulig rotter, er de vel? Mogens var jo træt af at blive mobbet, så en dag havde han taget en mink med i skole, som han så fik til at bide nogle af de andre drenge, hvilket resulterede i, at flere fra min folkeskoleklasse faktisk døde af rabies. Mogens blev til gengæld populær, så det var jo dejligt for ham. Under alle omstændigheder så synes jeg, at vi skal til at komme videre fra de mink. Der er så mange andre arter, man også fint kunne tage livet af. Hvad med myg? Hvad bidrager de egentlig med?

Ellers er der altså ikke sket så meget, synes jeg ikke, jeg har ellers forsøgt at holde mig orienteret. Jo, et EU-quiz-arrangement blev for nylig afbrudt, ikke fordi at quizzen var kedelig, nej, arrangementet blev simpelthen afbrudt, fordi nogle propalæstinensiske demonstranter stod og beklagede sig. Måske ville de gerne have haft, at quizzen handlede noget mere om Israel og Gaza? ”Hvem har mest ret til Gaza – ja eller nej?”. Sådan kunne ét af spørgsmålene lyde.

De indbudte politikere synes, at det var virkelig skidt for demokratiet, at nogen demonstrerede under deres EU-quiz, for det handlede jo ikke om EU, det de sagde. Det kan jo dog godt være, at det faktisk passede gæsterne til det pågældende EU-quiz-arrangement fint, at quizzen stoppede før tid. Det lyder i hvert fald kedeligt. 

Apropos Gaza, så er der stadig krig i Gaza. Der er også stadig krig i Ukraine og i Afrika. Det er da i grunden noget værre noget med al den krig.

Af mindre nyheder, så kan jeg nævne, at O.J. Simpson er valfartet til de evige biljagter, altså forstået på den måde, at han er død. Prins Harry og Hertuginde Meghan skal lave en Netflix-serie om livsstil og polo, og så har tv-programmet ’Forræder’ fået en større betydning for Tine Gøtzsches liv, end hun selv havde troet. Hvorfor er der egentlig ikke nogen, der har castet mig til tv-programmet ’Forræder’? Jeg tror, at jeg ville være glimrende i dét program. Jeg ser jo så vattet og ufarlig ud, at jeg ville kunne komme utrolig langt i spillet, uden at nogen overhovedet ville lægge mærke til, at jeg var der.

Nå, men den opfordring er hermed givet videre til TV2. Kan du nu have det godt derude, kære lytter og ven af r8Dio?

Med venlig hilsen din radiodirektør og ven,

Klavs Bundgaard.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder