Opskrift: Madeleinekager med English Breakfast Tea og mælkeglaze

Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 9 af programmet “Ugen, der blev spist” med gæst Nadine Levy Redzepi.

Opskrift til ca. 16 små kager

Forvarm ovnen til 220° varmluft. Pisk 80 g sukker og 2 æg (str. medium) let sammen i en skål – et par minutter ved håndkraft er nok. Tilsæt 1 ½ spsk. sødmælk, og pisk kort sammen. Sigt nu 100 g hvedemel og 1½ tsk. bagepulver i blandingen, og rør, til dejen er glat. Kom 100 g smør i en lille gryde sammen med 20 g honning, 1 tsk. English Breakfast-teblade og revet skal af 1 stor usprøjtet citron, og lad det smelte sammen. Afkøl blandingen lidt, og rør den så i dejen. Dæk skålen med film, og lad dejen hvile på køl i op til 1 døgn (og minimum i 2 timer).

Når du skal bage, så pensl madeleineforme med lidt smeltet smør, og sæt dem i køleskabet i 1-2 minutter for at hærde smørret. Pensl formene med endnu et lag smør. Fyld nu formene to tredjedele op med dej – brug f.eks. en sprøjtepose med rund tylle eller bare en pose, der har fået et klip i den ene ende – det gør det nemmere at fylde små portioner dej i de små forme.

Sæt kagerne i den varme ovn, og sku straks temperaturen ned til 170°. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er gyldne og har en tyk ”mave”. Vip kagerne ud af formen, så snart de kommer ud af ovnen, og lad dem køle lidt af på en rist. Hvis du skal bage ad flere omgange, så vask og gensmør formen mellem bagningerne.

Lav til slut en tynd glasur af 160 g flormelis, ¼ dl sødmælk, ¼ dl stærk English Breakfast Tea, korn af ½ vaniljestang og et lille nip havsalt, og dyp den rillede side af madeleinekagerne i denne glasering. Spis de små sandkager helt friskbagte, evt. med en kop te til at dyppe i. Velbekomme.

Lyt til afsnit 9 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og kogebogsforfatter og opskriftsudvikler Nadine Levy Redzepi, der gæster r8Dios studie. Her taler de bl.a. om fly-madpakker, om at bruge fermenteringer som genvej til velsmag i hjemmekøkkenet og hvad man serverer, når man får verdens største stjernekokke til middag derhjemme. Marie ringer desuden til professor, Jonathan Leer, og spørger hvorfor kød opfattes som en maskulin spise. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder