Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 4 af programmet “Ugen, der blev spist” med gæst Lotte Tegner Freddie.
Kom 300 g boghvedemel i en skål. Tilsæt 1 tsk. havsalt og 2 æg, og rør med et piskeris inde fra midten. Mål 6,5 dl koldt vand af, og hæld vandet i dejen lidt ad gangen, mens du rører dejen jævn inde fra midten. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter i køleskabet inden stegning. Den bliver kun bedre af at stå, gerne natten over, så smagen kan udvikle sig. Dej bliver tykkere af at stå, så tilsæt eventuelt lidt ekstra vand inden bagning.
Varm en stor jernpande op ved middelvarme, kom lidt smør på panden, og hæld en passende mængde galettedej på den. Vip straks dejen rundt, så den fordeler sig, og bag galetten i et par minutter på hver side. Fortsæt til at dejen er brugt og du har en dejlig stabel galetter.
Du kan nu vælge at drysse galetterne med et lag revet ost – gruyere eller jarlsberg – og komme dem i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet. Eller helt enkelt returnere galetterne til jernpanden en ad gangen, drysse med et godt lag ost, og give dem ca. 1 minut ved god middelvarme, til osten er smeltet. Fold siderne ind med en paletkniv a la en konvolut, så de hæfter i osten.
Anret galetterne toppet med grøn salat vendt med fransk vinaigrette. Giv dem også et par skiver frisk tomat og lidt frisksnittet purløg, og servér med det samme. Velbekomme.
Lyt til afsnit 4 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og modeikon og verdensdame, Lotte Tegner Freddie, der gæster r8Dios studie. Her taler de om mode, pinlige pølser og maden i et borgerhjem under 2. verdenskrig og spiser gallets au fromage. Marie ringer desuden til kok, Frederik Bille Brahe og taler madmode. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.