Opskrift: Umeshu – Mirabellevin

Til 2 store sylteglas

Pluk 1 kg grønne umodne mirabeller, og skyl dem grundigt i en balje vand, så de er helt fri for løse blade og snavs. Stik hver lille mirabelle med en urtekniv, så der kommer et dybt, aflangt indstik på hver side af frugten – snittet skal gå helt ind til stenen. Fordel mirabellerne i to sylteglas på hver ca. 1,5 liter. Hæld 250 g almindeligt hvidt sukker i hvert glas, og top så med vodka. Du skal bruge en flaske på 70 cl, som fordeles ligeligt i de to glas. Luk glassene.

Stil glassene mørkt og ved kølig stuetemperatur – ideelt set en kælder, men mindre kan også gøre det. Lad umeshuen trække i minimum ½ år, til den er ravgylden og lækker. Den bliver endnu bedre, hvis du lader den stå i 1, 2 eller 3 år.

Servér umeshuen i små vandglas – med is i eller ved stuetemperatur som du foretrækker det. Men gerne med en enkelt af de nu alkoholmættede mirabeller i hvert glas. Lad de resterende mirabeller blive i sylteglassene sammen med umeshuen, til sidste dråbe. Er der mirabeller tilovers kan du servere dem som tilbehør til cremedesserter, mandel- eller vaniljeis eller måske et stykke blåskimmelost. Velbekomme.

Velbekomme.

Lyt til afsnit 15 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og madanmelder Søren Frank, der har lært hjemmefra, at først spiser man rugbrød – så kage. De taler fedtemadder, henkogning, kørelakridser, mad på settet, Master Fatman, minestrone og Frøken Jensen. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder