Opskrift: Tekage med Earl Grey

Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 3 af programmet “Ugen, der blev spist” med gæst Jesper Stein.

Kom 1½ dl piskefløde i en lille gryde, og bring den i kog. Rør 2 tsk. løse earl grey-tebladene i fløden, og tag gryden af varmen. Lad tefløden trække under låg i 30 minutter. Hæld fløden igennem en sigte og ned i en skål, så tebladene sigtes fra, og sørg for at klemme al den gode Earl Grey-smag ud af tebladene. Lad fløden blive helt kold – minimum 1 time i køleskabet. 

Rør så en kvart dl fløde samt 30 flormelis i den kolde tefløde, og pisk den i et par minutter, til den former bløde toppe. Tilsæt 115 g flødeost naturel, og pisk blandingen fast. Sæt tecremen i køleskabet, til den skal bruges.

Tænd oven på 175° varmluft.

Pisk 175 g stuetempereret smør sammen med 160 g sukker. Pisk til det er hvidt og cremet – minimum 3-4 minutter på en røremaskine eller med en håndmikser. Tilsæt revet skal af 1 citron samt revet skal af 1 appelsin. Tilsæt derefter 3 stuetempererede æg, MEN: ét æg ad gangen, og sørg for, at hvert æg er indarbejdet, inden det næste tilsættes.

Bland 175 g hvedemel 1 tsk. bagepulver og 2 tsk. løse Earl Grey-teblade af god kvalitet, og rør det i smør-æggeblandingen skiftevis med 1 dl sødmælk – pas på ikke at overblande dejen. Hak til sidst 60 g god mørk chokolade i grove stykker, og rør den i dejen. 

Smør en springform på ca. 23 cm i diameter med smør og for den med bagepapir i bunden. Fyld dejen i formen, og bag tekagen i ca. 30-35 minutter i den 175° varme ovn. Tjek med en kødnål at kagen er gennembagt. Lad kagen køle af i kageformen.

Befri til slut den afkølede tekage fra formen, og smør en tyk dyne af Earl Grey-creme over kagen.  Server straks. Med Earl Grey-te til, selvfølgelig.

Lyt til afsnit 3 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og forfatter Jesper Stein, der gæster r8Dios studie. Her spiser de earl grey-kage med tecreme, ringer til konditor Nanna Pörtner og taler gammeldags æblekage uden alkohol. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder