Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 8 af programmet “Ugen, der blev spist” med gæst Umut Sakarya.
Skær 2 store løg og 2 store gulerødder i små tern. Varm en rummelig gryde op ved middelvarme, og tilsæt 6 spsk. olivenolie. Kom løg og gulerødder i gryden, og lad dem stege i 8-10 minutter, til de er bløde og let gyldne.
Tilsæt nu 4 spsk. tomatpuré, 3 tsk. stødt spidskommen, ½ tsk. chiliflager og 1 tsk. Kandy Spice-chili med ingefær (eller en anden form for sambol eller harisssa). Lad det stege i et par minutter.
Tilsæt så 400 g hakket kylling, 6 fed hakkede hvidløg, 2 spsk. fintrevet frisk ingefær og 2 tsk. havsalt, og sautér blandingen i 5-7 minutter, til kyllingen har fået lidt farve. Hæld nu 1,8 liter kyllingebouillon og 800 g kogte hvide bønner i suppegryden, bring i kog, og lad suppen simre i 25 minutter.
Tilsæt derefter et par store håndfulde grofthakket frisk spinat og en lille håndfuld grofthakket ramsløg, og kog i 2 minutter.
Tilsæt så saften af ½ citron og smag til med salt. Servér suppen rygende varm med en sidevogn af citronbåde og ekstra chili, som de spisende selv kan forsyne sig med. Velbekomme.
Lyt til afsnit 8 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og kok Umut Sakarya, der gæster r8Dios studie. Her taler de bl.a. om Umuts tyrkiske barndomsmad, fårehovedkogning, mødet med rugbrød og bærlykke på en fynsk villavej. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.