Opskrift: Selvsovsende brownie med Bodil Jørgensen

Til 4 personer

Tænd ovnen på 180° varmluft. Smør så et lille ovalt ovnfast fad med smør. Det er vigtigt, at fadet ikke er for stort, ca. 21 x 18 cm er passende.

Forbered det sovsede element ved at sætte noget stærk filterkaffe til at brygge. Du skal bruge 2½ dl.

Lav nu dejen. Sigt 30 g kakaopulver, 90 g hvedemel og 2 tsk. bagepulver sammen i en skål, og tilsæt 65 g sukker, ¼ tsk havsalt og 1 tsk. stødt vanilje. 

Find en anden skål, og slå 1 stort æg ud i den. Tilsæt ¾ dl mælk og 60 g smeltet, let afkølet smør, og pisk sammen med et piskeris. Rør den våde blanding i den tørre blanding – brug piskeriset. Hak derefter 45 g mørk chokolade groft, og rør den i dejen. Bred dejen jævnt ud i fadet.

Bland nu et drys af 65 g sukker, 70 g brun farin og 35 g kakaopulver, og fordel drysset over dejen. Bland til sidst 2½ dl varm kaffe med ½ dl mørk rom, og hæld forsigtigt den flydende blanding over kakao-farin-drysset. 

Sæt forsigtigt formen i den varme ovn, og bag kagen i ca. 22-24 minutter, til den er hævet op, og kaffen er forsvundet fra overfladen. Lad den selvsovsende fadbrownie hvile i 10 minutter, og server den så varm eller lun med vaniljeis til.

Velbekomme.

Lyt til afsnit 14 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og skuespiller Bodil Jørgensen, der har lært hjemmefra at først spiser man rugbrød – så kage. De taler fedtemadder, henkogning, kørelakridser, mad på settet, Master Fatman, minestrone og Frøken Jensen. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder