Opskrift: Kærnemælkspannacotta og bagte rabarber med rosengeranium

Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 10 af programmet “Ugen, der blev spist” med gæst Jytte Vikkelsøe.

Læg 3 blade husblas i blød i en stor skål med koldt vand.

Hæld 3 dl piskefløde i en tykbundet gryde sammen med 2 gule strimler citronskal, 1 flækket vaniljestang og de udskrabede vaniljekorn fra selvsamme samt 85 g sukker, som du med fordel kan drysse ud over flødeoverfladen, så det synker til bunds og lægger sig beskyttende på grydens bund.

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Tag gryden af blusset, og lad citronskal, vanilje og fløde trække under låg i 10-15 minutter. Varm derefter fløden op til kogepunktet igen, tag gryden af blusset, og fisk citronstrimlerne og vaniljestangen op, og kassér dem. Hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen i den varme fløde. Rør rundt, så husblassen smelter. Hæld til slut 3 dl kærnemælk og 2 spsk. citronsaft i fløden lidt ad gangen og under omrøring, så fløden tykner let.

Fordel pannacottaen i 6 små skåle eller kopper og sæt dem i køleskabet i minimum 4 timer og gerne natten over.

Så er det rabarbertid. Forvarm ovnen til 200°. Vej 500 g rabarber af, og snit de sure stængler i mindre stykker. Kom dem i et ovnfast fad, og vend dem med 200 g sukker og 2-3 hele geraniumblade med stilk. Hvis rabarberne er meget små og endnu ikke så saftspændte, så dryp et par skefulde vand over dem. Sæt fadet med rabarber i ovnen i 10 til 20 minutter alt efter størrelse – vend forsigtigt i dem en enkelt gang undervejs. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarber og rabarbersaft køle til stuetemperatur. 

Servér pannacottaerne helt nøgne og hvide, som de er, eller pynt med et lille geraniumblad. Og spis med de bagte rabarber til. Velbekomme.

Lyt til afsnit 10 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og kærlighedsekspert og forfatter Jytte Vikkelsøe, der gæster r8Dios studie. Her taler de bl.a. om birchermüsli, havepassion, hyldebærsuppe og mad som kærlighedssprog. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder