Opskrift: Hindbærmedaljer med Søren Ryge

På tirsdag d. 4 juni vender ‘Ugen der blev spist’ med vært, Marie Holm, tilbage. Anden sæson er pakket med fantastiske gæster og opskrifter og afsnit 11 er bestemt ingen undtagelse. Her får Marie Holm nemlig besøg af tv-legenden Søren Ryge.

For at ventetiden ikke skal blive alt for uudholdelig, får du her et sneak peak på opskriften fra selvsamme afsnit. Så har du lidt medaljer at hygge dig med, indtil afsnittet kommet ud.

Velbekomme!

Opskriften giver 10 sammenlagte medaljer.

Begynd med at lave cremen dagen i forvejen. Pisk 2 æggeblommer og 60 g sukker let sammen i en skål. Tilsæt 15 g hvedemel og 15 g Maizena, og pisk, til der ikke er klumper. Flæk 1 vaniljestang, skrab kornene ud, og kom korn og stang i en tykbundet gryde sammen med 2½ dl sødmælk. Bring mælken til kogepunktet. Hæld mælken i æggeblommerne under piskning, og hæld derefter blandingen tilbage i gryden. Bring cremen i kog under hektisk piskning, og lad den koge igennem i 2-3 minutter. Hæld cremen i en skål, og dæk den med husholdningsfilm. Sæt så cremen i køleskabet natten over. På serveringsdagen pisker du ¾ dl piskefløde til blødt skum. Pisk så den kolde creme glat med en elpisker, vend flødeskummet i, og fyld cremen i en sprøjtepose.

Lav en medaljedej ved at hakke 190 g stuetempereret smør sammen med 250 g hvedemel og 125 g flormelis sammen. Tilsæt ½ sammenpisket æg og saml dejen. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet. Rul mørdejen ud på et godt melet bord, til den er ca. 3 mm tyk. Brug en paletkniv til at løsne med undervejs. Udstik i alt 20 medaljer med en udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) – først så mange du kan, saml så overskydende dej og rul ud igen. Læg medaljerne på bageplader beklædt med bagepapir – brug igen paletkniven.

Bag medaljerne i ca. 8 minutter ved 200° varmluft, til de er gennembagte og gyldne i kanten. Lad dem køle af.

Vælg nu de 10 flotteste medaljer, og smør dem med glasur rørt af 150 g flormelis og 4-5 spsk. citronsaft. Drys evt. med lidt tørrede hindbær og kornblomster. Når det er ved at være serveringstid, så pisk 4 dl fløde til ret stift skum, og fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle – eller bare en frysepose med et klip i enden. Læg 10 medaljebunde på et serveringsfad. Sprøjt først en flødeskums-mur hele vejen rundt i kanten af hver medalje. Kom en lille skefuld hindbærsyltetøj ned i det hulrum, der er dannet i midten. Læg så en skefuld creme oven i, og luk til sidst medaljerne med de glaserede låg. Velbekomme

Lyt til afsnit 11 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og tv-legende, havemand og historiefortæller, Søren Ryge Petersen, der gæster r8Dio’s studie. Her taler de, udover kage, bl.a. om sovs, børnebørn, økologi og det at have en køkkenhave på 500 kvm, når man nærmer sig 79 år. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder