Her får du opskriften fra nyeste afsnit af ‘Ugen, der blev spist’, hvor filminstruktøren Christina Rosendahl gæstede studiet.
Du kan lytte til afsnittet ved at klikke her (kræver medlemskab).
Til 3 personer.
Begynd med at sætte en mellemstor jernstegepande ind i oven, og varm ovnen op til 220° varmluft med panden ombord, så den bliver gloende varm. Du SKAL bruge en pande i jern eller støbejern, som kan gå i ovnen og blive gloende varm. Slip-let og andet nymodens dur ikke her.
Pisk 3 store æg sammen med 115 g hvedemel og 1 spsk. sukker, til det ikke klumper mere. Tynd ud med 1,2 dl mælk til en tynd pandekageagtig dej. Krydr med lidt friskrevet muskatnød.
Tag den glohede pande ud af ovnen, og smid 40 g smør i tern på den. Slyng panden rundt, så smørret smelter. Hæld dejen i en rolig stråle ned midt i smørsøen, så den lægger sig under smøroverfladen, og sæt forsigtigt panden tilbage i den varme ovn.
Bag dutch babyen i 18-20 minutter, til den er puffet op i siderne og er lækker og gylden. Tag den ud af ovnen, og lad pande og dutch baby afkøle i 2-5 minutter.
Skær imens frugtkødet ud af 1 grapefrugt eller 2 – undgå de hvide hinder. Vend grapefrugten med friskhakket mynte og lidt akaciehonning.
Anret grapesalaten midt på dutch babyen, og dryp lidt ekstra honning over. Spis den lun i slices a la pizza – evt. med lidt ricotta rørt med salt og honning til. Lidt hakkede mandler eller pistacier på toppen er også lækkert. Velbekomme!
Bliv medlem af r8Dio og få adgang til alle vores programmer. Du kan læse mere og blive medlem ved at klikke her.