Opskrift: Bananromkugler

Af Marie Holm – Kendt fra afsnit 1 af programmet “Ugen, der blev spist”

Rå romkugler med banan og sveske
8-10 stk.

De her romkugler er geniale! De køres ikke af kagerester, men af bananer, svesker, kakao,
mandelmel og andre rå og rene sager. Brug bløde, frugtige svesker, de sødeste overmodne
bananer og kakao og mørk chokolade af god kvalitet – så er det ikke til at fatte, at det ikke er kage!

2 modne brune bananer
100 g bløde svesker uden sten
1 spsk. peanutbutter
35 g finvalsede havregryn
35 g kakaopulver af god kvali, gerne Valrhona
120 g mandelmel
1/2 tsk stødt vanilje/vaniljepaste
1 spsk. naturlig rom-aroma
1 nip havsalt

Desuden
100 g hakket mørk chokolade
20 g kakaonibs


Skræl bananerne, og kom dem i en foodprocessor eller blender sammen med svesker og peanutbutter. Blend til en glat puré. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og blend igen til en lækker romkuglemasse. Virker massen lidt for blød, så tilsæt en skefuld havregryn mere – massen skal dog stadig være til den bløde og klistrede side.

Sæt romkuglemassen på køl i 30 minutter, så den trækker smag og samtidig bliver fastere. Gør imens en dyb tallerken klar med en blanding af kakaonibs og hakket chokolade. Rul romkuglemassen til kugler, og sæt dem direkte i blandingen af hakket choko og kakaonibs. Tril dem rundt i blandingen med et let tryk, så det gode knas sætter sig fast. Opbevar romkuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet, hvor de holder sig i 4-5 dage.

Lyt til afsnit 1 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og forfatter Thomas Korsgaard, der gæster r8Dios studie. Her spiser de bananromkugler, taler mad og får et kokketip af mesterkokken Bo Bech. Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder