Kendt fra afsnit 18 af programmet ‘Ugen, der blev spist – med Lene Beier’ – Du kan lytte, hvis du er medlem af r8Dio. Ellers kan du gratis lytte til første afsnit af ‘Ugen, der blev spist’ ved at klikke her.
Til 4 personer
Hak 3 fed hvidløg og 1 løg. Varm en sauterepande op, tilsæt 1/2 dl olivenolie, og lad den blive varm. Tilsæt så løg og hvidløg, og sautér i et par minutter uden at løgene tager farve. Tilsæt 2 tsk. chilisambol – og hvis du ikke har det, så brug 1 stor tsk. chiliflager og 2 tsk. tomatpuré i stedet.
Tilsæt også 1 tsk. knust spidskommen og steg igen i et par minutter, inden du hælder 2 dåser finthakkede tomater af bedste italienske skuffe i panden. Og smider en stang hel kanal og et laurbærblad i også. Lad saucen simre i 20-25 minutter uden låg.
Tilsæt 450 g kogte, hvide bønner – butterbeans, cannellini eller lignende – og lad dem koge med i 10 minutter. Smag til med salt, ½ til 1 tsk. sukker og lidt æblecidereddike.
Fordel chilibønnerne på fire tallerkner, og top hver portion med et spejlæg eller to, alt efter sult, samt et drys ristede pinjekerner og godt med smuldret feta og hakket bredbladet persille. Afslut med lidt god jomfruolivenolie, og spis med en skefuld fed, græsk yoghurt og ekstra chilisambol ved siden af. Velbekomme.
Lyt gratis til første afsnit af ‘Ugen, der blev spist’, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.