Opskrift: Ærtetatar med tahinicreme, saltet citron og pistacie med Franciska Rosenkilde

Lille ret til 4 personer

Bælg 1 kg friske ærter, og skyl ærterne. Du får små 300 g ærter ud af 1 kg bælge. Hak dem ret fint med en kokkekniv eller i en minihakker – med sidstnævnte model får du færre vildfarne ærter i køkkenet! Hak en lille håndfuld frisk dild og 1 lille håndfuld frisk mynte, og bland dem i ærterne sammen med 2 spsk. virkeligt god olivenolie og fintrevet skal af ½ økologisk citron. Smag ærtetataren til med havsalt og peber.

Skær 1 saltet citron i små tern med hud og hår – fjern eventuelle kerner. Hak 30 g usaltede pistaciekerner groft. Sæt begge dele til side.

Rør nu 120 g hvid tahini (som du finder på hylden hos mange grønthandlere) sammen med ½ dl friskpresset citronsaft, 2 fed fintrevet hvidløg og ½ tsk. havsalt – først ser det ud til at skille, men nu pisker du ¾ dl koldt vand i, og så cremer det lækkert a la tynd mayo. Smag til med salt, ¼ tsk. røget paprika og en dråbe ahornsirup.

Smør et par skefulde tahinicreme ud i bunden af en frokosttallerken. Hvis du vil anrette fint og kokkeagtigt, så find en kage- eller anretterring frem, og fyld ærtetatar i den. Alternativt fordeler du blot et flot grønt ærtetæppe ud over tahinicremen. Drys med saltet citron og hakket pistacie, og afslut med at dryppe med olivenolie. Servér ærtetataren med brød til.

Velbekomme.

Lyt til afsnit 16 af vores nye program “Ugen, der blev spist” med vært Marie Holm og folketingsmedlem og politisk leder af Alternativet Franciska Rosenkilde, der med egne ord aldrig har fulgt en opskrift på noget i sit liv og gik fra køkkenjob til borgmesterjob overnight. De taler tempeh, tahini, umami i det grønne køkken, maden som kampplads og arbejdet i restaurationsbranchen overfor arbejdet i politik.

Lyt gratis til første afsnit, der hvor du lytter til podcasts. Helst i vores egen app selvfølgelig.

Bliv medlem af r8Dios Venner

Få fri adgang til alle vores programmer. Du får desuden: eksklusiv adgang til vores lukkede Facebook-gruppe r8Dios venner, invitationer til r8Dio-events og optagelser, fri fragt i vores webshop og særlige tilbud til medlemmer. Derudover…

Medlemskab pr. måned: 49 kr.

Spar 189 kr. på årsmedlemskab: 
399 kr./33,25 kr. pr. måned

Andre nyheder