Ymerfromage

Ymerfromage, brun farin & vanilje

Dessert til 4 personer

Ymerfromage
Ingredienser
  • 500 g. ymer
  • 1 stang vanilje
  • 80 g. brun farin
  • 5 blade husblas
  • 2 dl. piskefløde
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af den brune farin, således kornene bliver løsnet fra hinanden.

Rør ymer, brun farin og vaniljekorn sammen til sukkeret er opløst. Pisk fløden let stiv.
 
Udblød husblassen i koldt vand. Smelt forsigtigt den udblødte husblas i en kasserolle med 1 tsk. vand over svag varme og under omrøring.
Rør forsigtigt den smeltede husblas i ymermassen (der skal være stuetempereret) og vend den piskede fløde i.

Fordel fromagen i 4 tallerkner, bank tallerknerne let og sæt dem på køl i ca. 3 timer, eller til fromagen har sat sig.

Serverer ymerfromagen med friske blåbær eller brombær.