Tiramisu “Dulce de leche" - Mascarpone & karamel

Dessert til 4 personer

Karamel
  • 1 dåse kondenseret mælk med sukker
Kom dåsen i en gryde med vand, hold dåsen under vandet, f.eks med et mindre låg, da den skal være dækket af vand konstant, mens den koges. Lad den herefter koge i 3 timer. Efter 3 timer, tages dåsen op af vandet. Køl den herefter helt ned inden den åbnes. Den kondenserede mælk er nu blevet til en tyk karamel, som blot tages ud af dåsen og er klar til brug.

Info
Kondenseret mælk er inddampet mælk på dåse, som fås med eller uden sukker. Den kan efter karameliseringen bruges i et hav af afskygninger. F.eks kan den røres med hakkede saltede peanuts og smøres på et stykke ristede brød eller bruges til dessert med en kugle vaniljeis.

Mascarpone-creme
  • 4 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 1 stang vanilje
  • 1 spsk. sukker   
  • 400 g. mascarpone 
  • 150 g. karamel af kondenseret mælk
  • 1 appelsin, skallen herfra
  • 1 knivspids salt
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus dem ud i sukkeret, således at kornene bliver løsnet fra hinanden. Pisk æggeblommer og vaniljesukker hvidt, lyst og luftigt og stil til side.
Pisk æggehviderne og en knivspids salt til en fast skum og stil til side.
Rør mascarpone, karamel og appelsinskal grundigt sammen i en anden skål. Vend herefter de piskede æggeblommer forsigtigt sammen med mascarpone-cremen og afslut med at vende æggehviderne i blandingen ganske forsigtigt.

Kaffelage
5 dl stærk kaffe
50 g brun farin
1/2 appelsin, saft og skal herfra
Frangelico hasselnød - Italiensk hasselnødde likør. Brug evt. Kahlua istedet. 
Opløs den brune farin i kaffen og smag den afslutningvist til med appelsinsaft, skal og Frangelico. Afkøl herefter kaffen.  

Opbygning af kagen
  • Den færdige creme
  • 1 pakke ladyfingers
  • Kaffelagen
Fordel først en smule creme, i et glas, en skål eller et fad, alt efter om du vil lave portionsserveringer eller en stor servering. Dyp første lag af ladyfingers lynhurtigt i kaffelagen, men pas på de ikke suger for meget væske. Opbyg herefter desserten. Læg et lag dyppede ladyfingers, herefter et lag creme, derefter dyp yderligere et lag ladyfingers og læg dem som næste lag og slut herefter af med resten af cremen. 
Dæk fadet eller skålene med køkkenfilm og lad dem sætte sig på køl min. 2 timer eller endnu bedre natten over. 

Andet
  • 50 g. ristede afhindede hasselnødder 
  • 100 g. Amber chokolade fra Summerbird Organic
  • Kvalitets kakao
Servering
Tag Tiramisuen ud fra køl 10 min. før den skal serveres, så den ikke er totalt køleskabs kold. Top den med revet hasselnødder og Amber chokolade. Afslut med et drys kakao.
Vellbekomme.