Tarte flambée som i Alsace

Dej 
10 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spsk. olivenolie
400 g. hvedemel
100 g. tipo 00 mel
1 tsk. fint salt
 
Smulder gæren ud i en lille skål og opløs den i lunkent vand. Tilsæt herefter olie, salt og de to typer mel lidt efter lidt og ælt dejen grundigt i 10 minutter til den er blank og elastisk. Lad den herefter hæve et lunt sted i én time. 
Friskostcreme
250 g. fromage blanc eller en fed græsk yoghurt
125 g. creme fraiche 38 %
1 æggeblomme
1 spsk. olivenolie
Muskatnød
Salt og peber
Kom fromage blanc og creme fraiche 38 % i en skål og rør det grundig sammen. Tilsæt æggeblomme samt olie og rør det yderligere sammen. Smag massen til med revet muskatnød, salt og peber.
Fyld
200 g. røget bacon
2 stk. zittauerløg
Pil løgene, halver dem og skær i strimler. Skær bacon i små bjælker, men endeligt ikke for tyndt. Blanchér løg og bacon ganske kort i kogende vand og afdryp grundigt.  
Andet
50 g. Gruyére-ost, revet
4 kviste rosmarin, bladene herfra 
Frisée salat
Sådan samles tærten
Varm ovnen op til 220 grader med en bageplade i, således pladen bliver brand varm. Slå dejen ned, når den er hævet til dobbelt størrelse.

Drys en smule tipo 00 mel ud på bordet og rul dejen meget tyndt ud. Kom herefter den udrullede dej over på et stykke bagepapir. Smør friskostcremen ud på dejen, og fordel bacon/løg blandingen samt rosmarinbladene på toppen. Afslut med en smule revet Gruyére.

Træk herefter “tærten” over på den varme bageplade  og bag den i ovnen i 15 og 20 minutter, eller til bunden er gennembagt og sprød. Ved servering knuses der friskt sort peber ud over og drysses med sprød frisée salat og samt revet Gruyére. 

Velbekomme