Hovedret til 2 eller tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 250 g. perlespelt
- 1 zittauerløg
- 150 g. tomater efter eget valg (jeg har brugt grønne tomater)
- 4 spsk basilikumpesto
- 1 citron, saft heraf
- Lidt rucola
- Parmesan
- Salt og friskkværnet peber
- Marinerede courgetter
Marinerede courgetter
- 1 courgette
- 1 spsk olivenolie
- ½ citron, saft heraf
- Salt og friskkværnet
Skyl perlespelten grundigt under koldt vand i en sigte. Kog rigeligt med vand op i en gryde, tilsæt salt og kog perlespelten i 25 minutter eller efter pakkens anvisning. Sigt kogevandet fra, skyl perlespelten ganske kort under koldt vand og lad den dryppe helt af og køle af.
Pil zittauerløget, halver det og snit det i tynde skiver fra top til bund. Skær stilken ud på tomaterne, halver dem, skær dem i kvarter og herefter i mindre stykker.
Vend den kogte perlespelt med pesto, zittauerløg og tomater og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber og stil til side.
Skær top og bund af courgetten. Skær den i helt tynde skiver på langs på et
mandolinjern eller med en kniv. Mariner skiverne i lidt olivenolie og citronsaft og krydr dem med salt og peber.
Servering: Anret perlespeltsalaten på et fad, kom de marinerede courgetter samt lidt rucola på