Garniture til 4 personer
Thomas Hermans "Kartoffelsalat som på Fyn"
Ingredienser
- 500 g. afkølede kogte nye kartofler
- 1 zittauerløg
- 3 dl. mayonnaise
- 1 dl. rygeost 10%
- 2 spsk. creme fraiche 18%
- Saften fra ½ citron
- 1 lille agurk
- 8 stk. radiser
- 2 spsk. finthakket purløg
- Salt og peber
Halver kartoflerne eller skær dem i skiver, alt efter størrelse. Pil zittauerløget og hak det fint. Rør mayonnaise, rygeost og creme fraiche grundigt sammen og smag dressingen til med salt og peber samt en smule citronsaft.
Skræl agurken, flæk den på langs, skrab kernerne ud med en lille ske og kasser kernerne. Skær agurken i tern. Fjern top og bund på radiserne og rengør dem. Halverer radiserne og skær dem i mindre stykker.
Vend kartofler og dressing sammen, således man får den ønskede mængde dressing i sin kartoffelsalat, tilsæt herefter, agurker, radiser, zittauerløg og krydderurter. Smag tilslut salaten til med salt og peber. Kartoffelsalaten har godt af at trække på køl et par timer inden servering.
Pynt
Radiser i tynde skiver
Lidt pyntegrønt som f.eks radiser, agurketern, lidt brødkarse, dild, døvnælder eller lignende.
Servering
Anret Kartoffelsalaten i en passende skål og top den evt. med radiser, agurk og krydderurter. Velbekomme.
Er du i tvivl om, hvordan man koger kartofler med kærlighed? Læs med her, så du har de lækreste kartofler til din kartoffelsalat.
Kartofler kogt med kærlighed
Ingredienser
- 700 g. nye kartofler
- Et par kviste løvstikke eller rosmarin
- Salt
- 2 spsk. smør
- Friskhakkede krydderurter efter smag - Jeg elsker persille eller dild
Vask og skrub kartoflerne grundigt. Helt friske nye kartofler med jord, skal blot vaskes og skrabes let. Kom kartoflerne i en kasserolle, dæk dem med koldt vand, tilsæt krydderurter samt godt med salt. Vandet skal være næsten lige så salt som havvand.
Lad kartoflerne koge stille og roligt op og lad dem simre i 8-10 minutter alt efter størrelse. Tjek mørheden undervejs med en stegenål eller spidsen af en lille urtekniv. Træk gryden fra varmen, dæk gryden med låg eller folie og lad kartoflerne trække færdig. Det tager omkring 8-10 minutter, men tjek dem igen undervejs. Det er svært at angive det nøjagtige antal minutter, det kommer igen meget an på størrelse og sort. En god regel er, at de altid kan koges lidt mere, men har de kogt for meget, er det for sent.
Sigt herefter vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Smelt et par spsk god smør i en rummelig gryde og vend de kogte kartofler heri. Krydr med lidt salt og tilsæt hakket persille, estragon, dild eller hvilken som helst krydderurt, du holder mest af − eller har stående i urtepotten i vindueskarmen.