Klassisk Crème Brûlee
Dessert til 4 personer
Ingredienser
- ½ liter fløde
- 65 g. rørsukker
- 1 stang vanilje
- 6 æggeblommer
Andet
- Rørsukker
- Crème brûlee brænder
Trin 1
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kornene ud i en smule af sukkeret.
Kog fløde, rørsukker, den flækkede vanillestang og vaniljesukker op. Lad blandingen køle af i et par minutter og pisk så den varme væske over i æggeblommerne.
Kom det hele tilbage i gryden og varm massen stille og roligt op under konstant omrøring til omkring 75 grader, eller til den begynder at blive let tyk og cremet.
Fjern herefter gryden fra varmen, sigt cremen over i en beholder og rør yderligere rundt i 5 minutter for at afkøle cremen let. Sæt den herefter på køl et par timer eller indtil den er kølet helt ned.
Trin 2
Fjern eventuel skum fra toppen af den afkølede creme med en ske og fordel cremen i 4 cocotter. Bag cocotterne i et vandbad i en forvarmet ovn ved 110 grader i ca. 60 minutter eller til cremen har sat sig.
Sæt herefter cocotterne på køl i min. 6 timer eller natten over, så crème brûleen kan sætte sig yderligere.
Ved servering drysses de kolde crème brûlee med et tyndt lag rørsukker og karamelliseres med en crème brûlee brænder.