Croissant med hønsesalat

Hermans Croissant med Hønsesalat
Natmad til 4 personer
Kyllingelår
  • 8 stk. store kyllinge overlår
Kyllingelårene gnides i olie og drysses med salt og peber. De steges herefter i ovnen ved 190 grader i 35 minutter.
Når lårene er færdigtilberedte, kommes de i en skål og dækkes med staniol. Dette gør, at der skabes kondens i skålen, og lårene ikke bliver tørre. Afkøl herefter lårene. Når lårene er afkølet, fjernes skindet og kødet plukkes fra og skæres i mindre stykker.
Mayonnaise
  • 3 dl vindruekerneolie
  • 3 stk. æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 tsk. vand
  • Salt og peber
Temperer æggeblommer og olie, således at de har omtrent samme temperatur (ikke for kolde). Kom æggeblommerne, sennep, vand og 1 tsk æbleeddike samt lidt salt i en skål og pisk det godt sammen.
Tilsæt herefter olien lidt efter lidt, til mayonnaisen får en tyk og blank konsistens. Opbevar mayonnaisen på køl. Juster smagen med eddike, salt og peber.
Bacon
  • 100 g god bacon
Bacon skæres i små bjælker og steges herefter sprøde i lidt olie, når de er sprøde, tages de op af panden og afdryppes på fedtsugende papir.
Samling af hønsesalaten
  • 1 stk. syrligt æble, gerne rød Ingrid Marie, befriet for kernehuset og skåret i mindre tern
  • 1 spsk. hakkede estragonblade - Friske
  • 3 dl mayonnaise
  • 2 spsk. Creme fraiche 38 %
  • Evt. en smule æbleeddike
  • Salt og peber
Kom den tilberedte kylling, den stegte bacon, æbletern og estragon i en skål og vend det sammen. Pisk mayonnaise og creme fraiche grundigt sammen til en dressing. Tilsæt nu dressingen lidt af gangen i skålen med de andre ingredienser, indtil du opnår den ønskede mængde dressing kontra kylling. Smag afslutningsvist salaten til med en smule æbleeddike samt salt og peber. Lad gerne salaten trække et par timer på køl inden servering.
Tilbehør
  • Tern af æble
  • Sprødstegt bacon
  • Lidt stegte champignon
  • Karse
Servering
Anret hønsesalaten i en croissant eller på et stykke ristede brød og pynt med lidt æble, bacon, lidt stegte svampe og drys med lidt karse.